Fiscale Conferenties

Sinds 1994 organiseert de SOB in samenwerking met de Belastingdienst twee keer per jaar een Fiscale Conferentie over een specifiek thema en twee keer per jaar een Fiscale Conferentie Tax Talents. Er nemen steeds tien NOB-leden en tien medewerkers van de Belastingdienst of het ministerie van Financiën aan deel. De conferenties duren twee dagen. De conferentieleider is altijd een fiscalist met een grote reputatie op het betreffende gebied.

Doel

top

Het doel van de Fiscale Conferentie is verdieping van fiscale techniek en uitwisseling van kennis en ervaring tussen de Belastingdienst/Financiën en de adviespraktijk. Iedereen neemt deel op persoonlijke titel; daardoor kan vrijuit gediscussieerd worden over de fiscale problematiek die aan de orde is.

De kwaliteit van de deelnemers bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit van een fiscale conferentie met een specifiek thema. De deelnemers moeten dan ook van een vergelijkbaar technisch niveau zijn. Het gaat om fiscalisten die zich intern en/of extern geprofileerd hebben als deskundige op het betreffende gebied. Dat kan blijken uit publicaties, procedures, advisering en/of een interne knowhow-functie. Behoudens uitzonderingen beschikken de deelnemers over een zeer ruime ervaring.
Bij de fiscale conferenties Tax Talents bestaan de deelnemers uit tien jonge getalenteerde adviseurs (allen lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs) en tien jonge getalenteerde inspecteurs. 

Verslag

top

Van elke conferentie wordt een verslag gemaakt. Dit verslag verschijnt kort na de conferentie in het Weekblad Fiscaal Recht en wordt daarna gepubliceerd op onze website.