JOB-lezing 'ATAD 1: over CFC en earnings stripping' dd 23 november

donderdag 23 november 2017
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
prof. dr. Q.W.J.C.H. (Reinout) Kok
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.15 uur (ontvangst met koffie/thee en broodjes vanaf 18.30 uur). Einde lezing ca 20.30 uur. Borrel na afloop.
Locatie: 
EY, Boompjes 258 te Rotterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op donderdag 23 november 2017 organiseert de Commissie Vaktechniek in Rotterdam de lezing 'ATAD 1: over CFC en earnings stripping'.

Inleider is prof. dr. Q.W.J.C.H. (Reinout) Kok. Kok is hoogleraar belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is als partner werkzaam bij EY. Daarnaast is hij lid van de NOB Commissie Wetsvoorstellen en schrijft hij regelmatig voor diverse gerenommeerde vakbladen.
 
In 2016 is de zogeheten anti-BEPS-richtlijn, "ATAD 1", aanvaard. De in deze richtlijn opgenomen maatregelen moeten door Nederland in haar nationale recht worden geïmplementeerd en dienen uiterlijk per 1 januari 2019 in werking te treden. Nederland heeft in juli 2017 een conceptwetsvoorstel gepubliceerd waarover een publieke consultatie heeft plaatsgevonden. De belangrijkste thema's betroffen (i) Controlled Foreign Company (CFC)-regels, (ii) earnings stripping, (iii) exitheffing en (iv) een algemene antimisbruikmaatregel. De NOB Commissie Wetsvoorstellen heeft commentaar geleverd op het wetsvoorstel en daarbij verschillende opmerkingen en vragen geformuleerd die van wezenlijk belang zijn voor de uitwerking van de regels.
 
Tijdens deze lezing zal Kok aan de hand van verschillende casussen ingaan op de gevolgen van de CFC- en earningsstrippingsmaatregel, wat gaat dit concreet voor de adviespraktijk betekenen? Hierbij houdt hij rekening met de meest recente ontwikkelingen, waaronder de inhoud van het regeerakkoord.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

De locatie is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto.

Parkeren: gelegenheid tot parkeren is er in de parkeergarage van EY. Hiervoor dient voorafgaand aan de lezing een parkeerkaart te worden aangevraagd. Voor het reserveren van een parkeerkaart kun je mailen naar Ingrid de Jong (i.de.jong@nob.net) nadat je je hebt ingeschreven.