JOB-lezing: 'Vpb-plicht overheidsondernemingen in Nederland (bijna) vijf jaar later' dd 8 mei 2017

maandag 08 mei 2017
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. J.J. (Joop) Kluft
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.15 uur (ontvangst met koffie/thee en broodjes vanaf 18.30). Na afloop borrel. Einde ca 21.30 uur.
Locatie: 
Het Philips Stadion, Frederiklaan 10a, 5616 NH te Eindhoven (hoofdingang nummer 8, Ralf Edstrom-zaal)
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op maandag 8 mei organiseert de Commissie Vaktechniek in Eindhoven de lezing 'Vpb-plicht overheidsondernemingen in Nederland (bijna) vijf jaar later'. Inleider is mr. J.J. (Joop) Kluft. De heer Kluft is werkzaam als belastingadviseur bij PwC en maakt deel uit van de Public Sector groep.

Op 2 mei 2013 viel de Brief van de Europese Commissie op de deurmat van Nederland met als essentie: de Vpb heffing terzake van overheidsondernemingen moet anders! Op 8 mei 2017 gaan we daarover met elkaar in gesprek. Wat is er sinds die tijd gebeurd maar ook wat komt er mogelijk nog aan? Een avonddeel met aandacht voor rechtspersonen die wellicht wat minder bekend zijn, voor grondbedrijven en openingsbalansen, voor normaal vermogensbeheer maar ook voor BEPS en intangibles, rechtsvinding en rechtsvorming en misschien ook nog voor 'Tax in de Staatsboardroom'. In deze JOB-lezing zal Kluft op de vpb-plicht voor overheidsondernemingen en de ontwikkelingen die op dat terrein hebben plaatsgevonden in het afgelopen jaar ingaan en ze in een breder perspectief plaatsen. 

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

De locatie is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto.

PARKEREN:  Deelnemers kunnen gebruik maken van parkeergarage P1 “Philips Stadion” (ingang Anton Phïlipslaan). De parkeerkosten (€ 6,00) zijn voor eigen rekening.