JOB-lezing: Het gebruik van hybride entiteiten na OESO BEPS

dinsdag 13 oktober 2015
Activiteit: 
JOB-lezing
Inleider(s): 
Mr. dr. G.K. (Gijs) Fibbe
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 18.30 uur (ontvangst met koffie/thee vanaf 18.00 uur)
Locatie: 
Convention Centre WTC, Beursplein 37 te Rotterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op dinsdag 13 oktober 2015 verzorgt mr. dr. G.K. (Gijs) Fibbe EMLE de JOB-lezing "Het gebruik van hybride entiteiten na OESO BEPS". De lezing vindt plaats in het Convention Centre WTC Rotterdam op het Beursplein 37, te Rotterdam.

Sinds kort leven we in een andere wereld: de post-BEPS wereld. Met het OESO-rapport ten aanzien van Action 2: Neutralise the Effects of Hybrid Mismatch Arrangement zijn de kaders geschetst voor toekomstige wetgeving en verdragstoepassing. Hybride mismatches worden aangepakt: er zal geen duimbreed meer zitten tussen wal en schip. Althans zo lijkt het. Is hiermee het einde ingeluid van de CV/BV-structuren, ‘disregarded’ Coops en andere hybride vehicles? Of is slechts sprake van een storm in een glas water en zal het nog jaren duren voordat er wat verandert? Als er wat verandert.

Gijs - ooit verwikkeld in een heftige discussie met Staatssecretaris Joop Wijn over de betekenis van artikel 24 lid 4 in het Verdrag met de Verenigde Staten - geeft aan wat de impact kan zijn van de hetze tegen de hybride structurering voor uw praktijk. Welke structuur is toekomstbestendig? En: als er nog toekomst zit in die hybriden, hoe moeten we die toekomst dan zien?

Dr. mr. G.K. Fibbe EMLE is partner bij Baker Tilly Berk, gastdocent Internationaal Belastingrecht aan de Erasmus Universiteit en de UvA, alsmede docent International Tax Aspects of Joint Ventures bij de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Gijs is in 2009 gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit op het onderwerp “EC Law Aspects of Hybrid Entities”. Voor dit promotieonderzoek ontving Gijs als tweede Nederlander de prestigieuze Mitchell B. Carroll -prijs van de International Fiscal Association (IFA).

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.