JOB-Lezing: Sneak Preview – EU Rules on BEPS

donderdag 24 september 2015
Activiteit: 
JOB-Lezing
Inleider(s): 
Prof. dr. J.L. (Jan) van de Streek
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 18.30 uur (ontvangst met koffie/thee vanaf 18.00 uur), Aanvang borrel/BBQ: 20.00 uur
Locatie: 
Lezing: Taxand Netherlands, Piet Heinkade 133 te Amsterdam; Borrel/BBQ: Hannekes boom, Dijksgracht 4 in Amsterdam
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op donderdag 24 september 2015 verzorgt prof. dr. J.L. (Jan) van de Streek de JOB-lezing “Sneak Preview - EU Rules on BEPS”. De lezing wordt gehouden bij Taxand Netherlands – Piet Heinkade 133, Amsterdam.

 

Het is geen geheim dat de EU werkt aan een eigen vertaalslag van de BEPS-voorstellen van de OESO naar Europese regelgeving. Formeel gebeurt dat onder de noemer van het controversiële CCCTB-voorstel. Het is echter goed denkbaar dat ook zonder een CCCTB op deelterreinen fiscale harmonisatie zal plaatsvinden. Van de Streek brengt de belangrijkste maatregelen voor de praktijk in kaart, waaronder het voorstel voor een Europese deelnemingsvrijstelling, een Europese CFC-regeling, Europese renteaftrekbeperkingen en Europese eindafrekeningsbepalingen.

 

Prof. dr. J.L. van de Streek is hoogleraar fiscaal concernrecht aan de UvA en of counsel bij Loyens & Loeff N.V.

NOB-leden die deze bijeenkomst bijwonen kunnen hiervoor 1 PE-uur inbrengen.

Borrel en BBQ
Na de lezing kun je deelnemen aan een borrel met BBQ bij Hannekes boom, Dijksgracht 4 in Amsterdam. Bij slecht weer kan er binnen worden gegeten. Mocht je na inschrijving toch verhinderd zijn, dan kun je je kosteloos afmelden tot uiterlijk 21 september a.s.. In alle overige gevallen zullen wij € 50,- in rekening brengen in verband met de gemaakte kosten.

 

Het is ook mogelijk om je alleen voor de lezing of alleen voor de BBQ in te schrijven. Er kunnen maximaal 100 JOB’ers aan de lezing en BBQ deelnemen. JOB’ers die zich voor zowel de lezing als de BBQ aanmelden krijgen voorrang bij de plaatsing.