Financiële Transacties - het nieuwe Hoofdstuk 10 van de OESO TP Guidelines

donderdag 03 september 2020
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
mr. M.E.P. van der Breggen, dhr. A.S.A.C. van der Heijden MSc. en dhr. C.S.J. Jie-A-Joen PhD
Tijdsduur: 
15.30 uur - 19.30 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
3

Op 3 september organiseert de sectie Transfer Pricing een PE-seminar ‘Financiële Transacties Transfer Pricing’.

Volgend op de op 3 juli 2018 verschenen non-consensus discussion draft van de OESO met betrekking tot de transfer pricing aspecten van financiële transacties, heeft de OESO op 11 februari jongstleden haar definitieve richtlijnen met betrekking tot financiële transacties gepubliceerd in de vorm van Hoofdstuk X van de OESO Guidelines. 

Het nieuwe hoofdstuk bevat onder meer richtlijnen over de kwalificatie van transacties (debt vs equity), hoe om te gaan met credit ratings binnen de groep en het pricen van schuldinstrumenten zoals leningen en cash pools. Daarnaast geeft het handvatten mee op het gebied van hoe om te gaan met financiële garanties, hedging en verzekeringsactiviteiten die binnen het concern plaatsvinden. Dit is voor de eerste keer dat de OESO uitdrukkelijke guidance geeft met betrekking tot financiële transacties en daarmee is dit nieuwe Hoofdstuk 10 cruciaal voor de praktijk. Tijdens dit PE-seminar zullen de inleiders u door de belangrijkste onderwerpen uit het nieuwe Hoofdstuk 10 leiden. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer:

  • Delineation van de transactie: debt vs equity
  • Options Realistically Available: onderbouwing van de gehanteerde voorwaarden
  • TP behandeling van treasury centers
  • Inter-company loans
  • Cashpooling
  • Guarantees
  • Hedging
  • Captives
  • Control over risk en het bepalen van een risk free rate

Inleiders zijn: mr. M.E.P. van der Breggen (PwC), dhr. A.S.A.C. van der Heijden MSc. (Quantera Global B.V.) en dhr. C.S.J. Jie-A-Joen PhD (Simmons & Simmons LLP)

Casus/praktijkvragen
Deelnemers kunnen vooraf (geanonimiseerde) casus of praktijkvragen inbrengen. Deze worden doorgestuurd aan de inleiders.  Als er geschikte casus/vragen worden aangedragen, zullen deze worden behandeld tijdens de bijeenkomst. De voorkeur gaat er naar uit dat u de casus/vragen schriftelijk indient, dat kan door een mail te sturen naar peprogramma@nob.net.

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw) (onder voorbehoud wijzigingen ivm duur programma). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 4 en 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Er kunnen maximaal 50 NOB-leden aan deze bijeenkomsten deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 30.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.